Menü Bezárás

Non-stop horgászparadicsom a Lupán

Horgász körökben régóta legendák keringenek a Lupa-tóról, ahol május 15-ével valóra válnak az álmok, hiszen egy sporthorgász paradicsom nyílik. A szakértők szerint különleges adottságú a Lupa halállománya: a tó korából következően a kristálytiszta víz tartogathat igazi matuzsálem pontyokat, amurokat, süllőket, csukákat, sügéreket és harcsákat is. A szóbeszéd szerint még kecsegék és márnák is élnek a vízben.

A Lupa Beach 2019-es nyarát a VIP Média stábja a magasból is dokumentálta egy drón filmmel, és számos légifelvétellel. A színes, nyüzsgő-bongó strand részektől legtávolabb eső, 1500 méteres partszakaszon alakítottak ki most az idei szezonra 35 horgászállást, amely éjjel-nappal várják a horgászokat.  Gerendai Károly, Budapest tengerpartjának megálmodója azt ígéri, rövidesen tovább bővítik a szolgáltatásokat és  halállományt is.

– Az egykori kavicsbánya története több évtizedes múltra tekint vissza és horgászati szempontból rendkívül izgalmas és „élménydús” kalandokat kínál – meséli Gerendai Károly.  – A vízmélység 1,5-10 m között változik. A meder sűrűn tagolt törésekkel, púpokkal, platókkal, árkokkal és kagylópadokkal valamint számos víz alatti akadó is izgalmasabbá teszi a horgászatot – teszi hozzá a tulajdonos, aki további lehetőségeket is lát a Lupa horgászat fejlesztésében. A halakról és a lehetőségekről bővebb információkat a http://www.lupafishing.hu oldalon lehet megtudni, ahol mostantól elindul a helyfoglalási lehetőség is.